FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 26. siječnja

Autor: agrb
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 26. siječnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje 22. sjednicu, prvu redovitu ovogodišnju sjednicu, koja bi trebala trajati šest tjedana, to jest do početka ožujka. Na dnevnom redu, koji trebaju potvrditi zastupnici, su 53 točke, a prva je najavljeni prijedlog dopuna Zakona o tržištu električne energije. Njime vlada po hitnom postupku predlaže da se opskrbljivačima električnom energijom u Hrvatskoj omogući prodaja struje kupcima u inozemstvu kada je to državi u strateškom interesu. Sjednica počinje aktualnim prijepodnevom, koje traje oko četiri sata i tijekom kojega će 40 zastupnika postavljati pitanja članovima vlade (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ČAKOVEC - U sklopu posjeta Međimurskoj županiji hrvatski predsjednik Ivo Josipović susrest će se s čelnicima županije i grada (9,30 sati, zgrada Međimurske županije, Ruđera Boškovića 2) te s članovima Uprave tvrtke "Calzedonia" (10,30 sati, Republike Italije 3).

Nakon toga će posjetiti Tehnološko inovacijski centar (11 sati, Bana Josipa Jelačića 22) i susresti se s gospodarstvenicima (11,25 sati, Velika dvorana TIC-a). Josipović će posjetiti i Međimursko veleučilište gdje će razgovarati sa studentima (12,10 sati, Bana Josipa Jelačića 22 a).

Izjava za novinare očekuje se u 12,30 sati, a Josipović će se potom, u 12,45 sati, susresti s građanima u ugostiteljskom objektu "Arcus" (Strossmayerova ulica 7).

U Donjim Hrašćanima predsjednik će obići Međimurski muzej i etnografsku zbirku dr. Jurja Kolarića (13,45 sati), a u Donjem Kraljevcu će se susresti s članovima Uprave tvrtke "Tehnix" d.o.o. (14,30 sati, Braće Radića b.b) i obići proizvodne pogone te tvrtke (14,45 sati).

ZADAR - Potpredsjednik Vlade RH i ministar Petar Čobanković održat će sastanak s Koordinacijom udruga Naše more, Istarski ribar i Mare Croaticum o stanju u ribarstvu (14 sati, prostorije Zadarske županije, Mala vijećnica, Božidara Petranovića 8). Sastanak je zatvoren za novinare, a po njegovom završetku predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Leksikografski zavod Miroslav Krleža predstavit će posljednji, osmi svezak Osmojezičnog enciklopedijskog rječnika, koji sadrži oko 14 tisuća leksičkih jedinica i 400 tisuća riječi, te sustavno razvrstane i raspoređene riječi s obiljem naziva, imena i izričaja koji su s hrvatskoga prevedeni na ruski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski i latinski. S jezikoslovnim oznakama i naznakama polja primjene, natuknice obrađuju drevnu mitologiju, modernu tehniku, medicinske znanosti i politiku, s primjenom i frazemima (12 sati, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Deželićeva 2).

ZAGREB - Otvorit će se izložba "Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata", s više od 750 izložaka koji odražavaju visoku razinu stila prihvaćenog u arhitekturi i industrijskome dizajnu te u vizualnim umjetnostima, glazbi i plesu. Na izložbi će se predstaviti slike, skulpture, fotografije, filmski isječci, plakati i predmeti primijenjene umjetnosti, od pokućstva, stakla, keramike i satova do haljina i modnoga pribora. Izložit će se i djela uglednih umjetnika tog razdoblja, od Ljube Babića, preko Vladimira Becića, Vilka Gecana, Marina Tartaglie do predstavnika hrvatske arhitekture (20 sati, Muzej za umjetnost i obrat, Trg maršala Tita 10).

OSIJEK - Na sjednici Rektorskog zbora raspravljat će se, među ostalim, o nacrtima Zakona o sveučilištu i Zakona o znanosti, te o financiranju sveučilišta u ovoj godini (10 sati, velika vijećnica Rektorata osječkog SVeučilišta J.J. Strossmayera, Trg Sv. Trojstva 3). Nakon sjednice predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanje i športa te predsjednica Rektorskog zbora Gordana Kralik izvijestit će novinare o odlukama i zaključcima (12,45 sati).

ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti održat će konferenciju za novinare na kojoj će najaviti ovogodišnju kulturno-turističku manifestaciju "Noć muzeja", koja će se, s brojnim izložbama, performansima, predavanjima, koncertima i recitalima, održati 28. siječnja u šezdesetak hrvatskih gradova i više od 150 muzeja i galerija. (12 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Nakladnička kuća "Novi Liber" predstavit će knjige "Vukovar 1991." i "Dvadeset godina samostalne Hrvatske". Na promociji će govoriti predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko, posebni savjetnik Predsjednika RH za branitelje Predrag Fred Matić te profesori Ivo Banac i Ozren Žunec (18 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙