FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U poplavama u Južnoafričkoj Republici 70 mrtvih

Autor: mhaj
JOHANNESBURG , 22. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Obilne kiše u Južnoafričkoj Republici prouzročile su poplave i odrone tla, zbog čega je smrtno stradalo 70 osoba, a domove je bilo prisiljeno napustiti više od 8.000 stanovnika, izvijestile su u subotu vlasti.

Broj do sada smrtno stradalih povećao se na 70. Broj osoba koje su bile prisiljene napustiti domove popeo se na 8.400", izjavio je glasnogovornik vlade. U sličnim su elementarnim nepogodama 12. siječnja život izgubile 32 osobe.

Da bi se uspjela 'nositi' s novonastalom situacijom vlada je pokrenula više zajedničkih operacija kako bi se "poboljšala koordinacija vladinih institucija te da bi se racionalizirala komunikacija s ugroženim područjima", stoji u priopćenju valde.

Raseljene obitelji privremeno su smještene u javne zgrade ili ispod šatora te su opskrbljene hranom. Štete što su ih prouzročile poplave i odroni procjenjuju se na oko 356 milijuna randa (oko 32 milijuna eura).

Obilne kiše pogodile su i druge afričke zemlje - Bocvanu, Namibiju, Zambiju i Zimbabve. U Mozambiku je smrtno stradalo deset osoba, a više od 10.000 ih je evakuirano.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙