FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Premijeri i poduzetnici o razvoju u regiji

Autor: mhaj
LONDON , 20. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Premijeri devet sjevernih europskih zemalja održali su neuobičajen sastanak tijekom kojega su izmijenili mnogobrojne zamisli o tomu na koji način potaknuti razvoj u regiji uvesti high-tech inovacija i "zelenu" ekonomiju.

Britanski premijer David Cameron pozvao je svoje kolege iz nordijskih i baltičkih zemalja u London kako bi razmijenili zamisli s poduzetnicima i stručnjacima iz raznih područja, a svrha sastanka je poticanje trgovine, općeg razvoja u regiji te porasta broja radnih mjesta, ugroženih financijskom krizom.

Političari i poduzetnici raspravljali su O širokoj lepezi tema, od "dovođenja" energije iz vjetroelektrana na obali do europskih gradova, češćeg korištenja interneta u javnim službama do rasprave o potrebi za većom jednakošću žena i muškaraca na radnim mjestima.

Cameron je kazao kako smatra da bi zamisli što su ih izložili sudionici sastanka, a u njegovu su radu sudjelovali predstavnici zemalja članica i nečlanica EU-a, trebale postati sastavnim dijelom plana o europskom razvoju.

"Bez obzira je li riječ o očuvanju okoliša, o poduzetništvu ili o digitalnoj ekonomiji, sva ta pitanja trebaju se naći u europskim programima", kazao je na konferenciji održanoj u londonskoj Whitechapel umjetničkoj galeriji. Cameron je izrazio zadovoljstvo izborom tema i ishodom rasprava te predložio da se i iduće godine održi konferencija na kojoj će se raspravljati o sličnoj tematici, kako je kazao, "možda u Švedskoj".

(Hina) xmh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙