FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vozio s 4,02 promila alkohola

Autor: vhor
KARLOVAC, 19. siječnja 2011. (Hina) - Ozaljska policija sinoć je oko 22 sata u Orljakovu, mjestu u općini Kamanju, iz prometa isključila vozača automobila (47) koji je u krvi imao čak 4,02 promila alkohola u krvi, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava.

Vozač, protiv kojeg slijedi optužni prijedlog zbog ugrožavanja prometne sigurnosti, uhvaćen je u pijan tijekom redovitog nadzora prometa. Osim pijanstva, neimenovani 47-godišnji vozač ugrožavao je sigurnost prometa i vozeći neregistrirani osobni automobil fiat. Policija je vlasniku vozila do tehničkog pregleda i produžetka registracije oduzela pločice s karlovačkim oznakama, izjavila je za Hinu glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić.

Pošto je isključen iz prometa, vozač je dok se ne otrijezni bio smještan u posebne prostorije Policijske postaje u Ozlju.

Po riječima psihijatrice Jasmine Grubišin iz Kliničkoga bolničkog centra Zagreb, tri promila alkohola je stanje stupora, kada osoba ne shvaća gdje je. Može se dogoditi nagla nesvjestica i teže buđenje iz tog stanja, a s 3,5 promila moguća je pojava kome. To je stanje jednako razini kirurške anestezije. S četiri promila i više slijedi koma i moguća smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nedostatka refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙