FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarski forum Indija-Dubrovačko-neretvanska županija

Autor: hspa
DUBROVNIK, 18. siječnja 2011. (Hina) - U Dubrovniku su danas Županijska komora, grad Dubrovnik i indijsko veleposlanstvo organizirali Gospodarski forum Indija-Dubrovačko-neretvanska županija.

Indijski veleposlanik Pradeep Singh je, predstavivši indijsko gospodarstvo i mogućnosti suradnje sa županijskim gospodarstvenicima, podsjetio kako su indijsko-hrvatski odnosi vrlo dobri, posebno Indije s Dubrovnikom s kojim trgovačka suradnja datira unazad nekoliko stoljeća, a u indijskom gradu Goi nalazi se i crkva dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha.

"U Indiji je vrlo razvijen srednji stalež koji voli putovati te ćemo promovirati Dubrovnik kao izvanredno zanimljivo turističko odredište" naglasio je indijski veleposlanik. Dodao je kako su brodogradnja, medicina i farmaceutska industrija područja u kojima Indija želi razviti bolju suradnju s Hrvatskom.

U Dubrovniku se predstavila tekstilna korporacija koja već desetak godina proizvodi opremu za hotelijerstvo i ugostiteljstvo u svim europskim zemljama.

Predsjednica dubrovačke županijske komore Terezina Orlić kazala je kako je osim gospodarske moguća i suradnja u znanosti i kulturu.

(Hina) xhspa ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙