FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod u riječkoj luci nagnut na bok

Autor: dsil
RIJEKA,18. siječnja 2011.(Hina) - Brod za prijevoz sipkog tereta "Gulf Forest" sinoć se nakon ukrcavanja tereta u riječkoj luci nagnuo na bok, a u tijeku je njegovo izravnjavanje.

Brod se najprije nagnuo na desnu stranu, suprotno od gata uz koji je privezan, pa su ga s te strane pridržavala dva remorkera da se sasvim ne prevrne. No, pošto je gotovo sasvim izravnan, remorkeri su se udaljili, a brod se nagnuo na suprotnu stranu te je ostao oslonjen na gat.

Lučki kapetan iz Rijeke Darko Glažar rekao je da je, pošto se brod nagnuo, naređeno da se teret s njega prekrca na obalu. Uzrok nagnuća utvrdit će se kad se brod isprazni i izravna. Nitko nije ozlijeđen niti je bilo onečišćenja.

Od riječke luke doznaje se da je brod "Gulf Forest", s tanzanijskom zastavom, kojemu je matična luka Zanzibar, doplovio u Rijeku 7. siječnja. Brod je izgrađen 1972. godine, a nosivost mu je 2545 tona.

Na Bratislavskom pristaništu u riječkoj luci ukrcao je oko 1700 metara prostornih drva, a noćas oko 2,30 sati nagnuo se na bok. Danas je trebao isploviti.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙