FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mimica i Vukićević: poboljšana suradnja Hrvatske i Srbije

Autor: nkot
ZAGREB, 18. siječnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u posjet srbijanskog veleposlanika u Hrvatskoj Stanimira Vukićevića s kojim se suglasio da je prošla godina označila poboljšanje suradnje, pri čemu je veliku ulogu odigrala i parlamentarna diplomacija, priopćeno je u utorak iz Hrvatskog sabora.

Veleposlanika Vukićevića zanimala je trenutna situacija pristupnih pregovora s EU, a Neven Mimica je odgovorio kako se nada da će taj proces biti zaključen u sljedećih šest mjeseci.

Prenoseći dojmove s dvodnevnog posjeta zajedničkog izaslanstva njemačkog i francuskog parlamenta Hrvatskoj, Mimica je naglasio bezrezervnu podršku tih dviju zemlja Hrvatskoj i dodao da naglasak razgovora nisu bili samo pregovori, već uloga Hrvatske kao buduće nove članice EU, stoji u priopćenju.

Veleposlanik Stanimir Vukićević upoznao je domaćina s najvažnijim ciljevima Srbije u ovoj godini na tom području, a to je dovršetak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te dobivanje statusa zemlje kandidata.

Neven Mimica najavio je nastavak potpore i prenošenja iskustava u tom procesu, kako Srbiji tako i ostalim susjednim zemljama, navodi se u priopćenju Hrvatskog sabora.

(Hina) xpp/xbcav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙