FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 18. siječnja 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

PARIZ

Veća stopa pušača među muškarcima djelomično je odgovorna za razlike u dugovječnosti između muškaraca i žena u Europi, pokazala je francuska studija. Rasprave o uzrocima zbog kojih žene žive dulje od muškaraca, napose u razvijenim europskim zemljama, ne jenjaju, premda je utvrđeno da je pušenje važan čimbenik u toj razlici, ističu autori studije objavljene u utorak u specijaliziranom časopisu Tobacco Control. Kako se navodi u studiji, pušenje je odgovorno za 40 do 60 posto razlike u dugovječnosti. Kao uzroci se spominju i biološke razlike, te činjenica da se žene više brinu za zdravlje od muškaraca.

LONDON

Film "Kraljev govor", u kojemu Colin Firth glumi britanskog kralja Georgea VI, osvojio je u utorak 14 nominacija za nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), a drama "Crni labud" dobila je 12 nominacija. Nakon njih slijedi film "Inception ("Početak"), u kojemu glumi Leonardo Di Caprio, s devet nominacija, te "127 Hours" i "True Grit" sa po osam nominacija. Film "Društvena mreža", koji je osvojio četiri Zlatna globusa, uključujući i onaj za najbolji film, dobio je šest nominacija.

LJUBLJANA

Majka slovenskog premijera Boruta Pahora izjavila je da mnogi "podmeću klipove pod noge" vladi koju vodi njen sin i da zato ne bi imala ništa protiv prijevremenih izbora. "Tako bi se Borut svega toga riješio. Pod noge mu podmeću previše klipova i teško mi je zbog svega što mu se događa", rekla je Iva Pahor Martelanc, u razgovoru za tjednik "Reporter". Ona je otkrila i neke pojedinosti iz Borutova djetinjstva, na primjer da do četvrte godine uopće nije govorio. Zato me danas oduševljava svojim retoričkim sposobnostima, kaže mama Pahor dodajući da sina ipak nije zamišljala na dužnosti premijera nego više kao diplomata ili možda predsjednika države.

LOS ANGELES

Australska glumica i dobitnica Oscara Nicole Kidman i njezin suprug, glazbenik Keith Urban objavili su u ponedjeljak da su dobili svoje drugo dijete, djevojčicu koju je rodila surogat-majka. "Naša obitelj je doista blagoslovljena i zahvalna što je dobila malu Faith Margaret", kažu u priopćenju sretni roditelji. Keith i Nicole biološki su roditelji djevojčice koja je rođena u bolnici Nashvilleu (Tennessee) 28. prosinca, dodaje se u priopćenju. Nicole Kidman majka je i dvoje djece koju je usvojila zajedno s prvim suprugom, glumcem Tomom Cruiseom. Nagradu Oscar za najbolju glumicu dobila je 2003. godine za ulogu u filmu "Sati", Stephena Daldryja.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙