FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 17. siječnja

Autor: uand
ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) -

Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 17. siječnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će svečani prijem uoči obilježavanja 18. obljetnice Vojno-redarstvene akcije "Maslenica" (12 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je da će se predsjednik Josipović obratiti nazočnima.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primit će u Nadbiskupijskom dvoru predsjednicu Vlade Jadranku Kosor. Po završetku susreta medijima će biti poslano priopćenje (9 sati, doći do 8,30, Kaptol 31).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić prima u radni posjet izaslanstva parlamenata Savezne Republike Njemačke i Francuske Republike (u 12.30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića, predsjednika Odbora za poslove europske unije parlamenta SR Njemačke Gunthera Krichbauma i predsjednika Odbora za europske poslove pri Nacionalnoj skupštini Francuske Republike Pierrea Lequillera (u 13.15 sati, saborski Plavi salon).

ZAGREB - "Novi kazneni zakon - kaznena djela protiv časti i ugleda", naziv je okruglog stola Ministarstva pravosuđa, koji će otvoriti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (9 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Sastanak sudaca iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije te sudaca Međunarodnog kaznenog suda za područje bivše Jugoslavije kako bi raspravili dosadašnja iskustva i određena pitanja koja se javljaju u suđenju za ratne zločine. Između ostaloga, bit će riječi o utvrđivanju statusa civila u predmetima ratnih zločina, zatim o standardima ispitivanja presude u žalbenom postupku u tim predmetima, o zaštiti i potpori svjedocima i oštećenim osobama te o statusu pritvorenika u međunarodnim i nemeđunarodnim sukobima. Sastanak će se održati u sklopu regionalnog projekta "Pravda i ratni zločini" za čiju je provedbu zadužen Ured OESS-a za demokratske institucije i ljudska prava, a financira ga Europska unija. Predstavnici medija moći će nazočiti uvodnim izjavama (u 9.30 sati, hotel Palace, Trg Josipa Jurja Strossmayera 10).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastat će se sa šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paulom Vandorenom (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

MALMO - Utakmica 3. kola skupine C Svjetskog prvenstva za rukometaše u Švedskoj između Hrvatske i Australije (18 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne: Damir Senčar

Poslijepodne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua

An unhandled error has occurred. Reload 🗙