FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 17. siječnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 16. siječnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 17. siječnja.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja sastat će se s predstavnicima ribarskih asocijacija s kojima će razgovarati o aktualnoj problematici obavljanja gospodarskog ribolova na moru. Sastanak je zatvoren za novinare, a po završetku sastanka sudionici će dati izjave za medije (oko 11,30 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Izvanredna glavna skupština Ine izabrat će tri nova člana Nadzornog odbora, a hrvatska Vlada je predložila da u Nadzorni odbor budu imenovani Davor Šten, Damir Vanđelić i Gordana Sekulić. Oni bi u Nadzornom odboru zamijenili tri dosadašnja hrvatska člana, potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidara Pankretića, ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića i bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra financija, a sada saborskog zastupnika Ivana Šukera. Hrvatska je Vlada imenovanje nova tri člana Nadzornog odbora Ine predložila 21. listopada prošle godine, a nakon provedenog javnog natječaja. Sukladno izmjenama dioničarskog ugovora Vlade i MOL-a, potpisanim krajem siječnja 2009. godine, Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega pet mjesta pripada MOL-u, Vladi pripadaju tri mjesta (Vlada određuje i predsjednika Nadzornog odbora), dok jedno mjesto ima predstavnik radnika. Iz Ine su najavili da će o izvanrednoj glavnoj skupštini, na kojoj je samo točka o opozivu i izboru članova Nadzornog odbora, izvijestiti u priopćenju za javnost.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih jedanaest mjeseci prošle godine registrirano 10,45 milijuna dolazaka turista ili 3,3 posto više nego u istom razdoblju 2009., a porast od 2,6 posto ostvaren je s 56,08 milijuna noćenja, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Navedenim su porastima najviše pridonijeli strani turisti koji su ostvarili glavninu turističkih dolazaka i noćenja u jedanaest mjeseci prošle godine. Došlo ih je 9,03 milijuna ili 4,8 posto više, dok su s 50,8 milijuna noćenja u plusu za 3,6 posto. Domaćih je turista i njihovih noćenja u jedanaest mjeseci prošle godine bilo 5,5 posto, odnosno 6 posto manje, odnosno njih 1,42 milijuna ostvarilo je 5,27 milijuna noćenja.

dežurni urednici:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙