FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku molitva za T. Purdu

Autor: hspa
DUBROVNIK, 16. siječnja 2011. (Hina) - Dubrovački branitelji i stradalnici Domovinskog rata okupili su se danas ispred crkve sv. Vlahe te su molitvom i paljenjem svijeća iskazali potporu uhićenom hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi i njegovoj obitelji te svim braniteljima.

Istaknuli su da na taj način brane i legitimitet Domovinskog rata.

Okupljanje dubrovačkih branitelja, ali i građana Dubrovnika organizirali su predstavnici dubrovačke HVIDRE te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Purda je u pritvoru u Zenici od 5. siječnja kad je na temelju srbijanske tjeralice uhićen na graničnom prijelazu Orašje pri ulasku u BiH, iako nije bio na popisu 40-ak osoba koji je Hrvatskoj dostavila Srbija. Taj je slučaj izazvao burne reakcije i prosvjede branitelja koji smatraju da je na djelu neosnovan progon hrvatskih branitelja te da ih vlasti ne štite od progona.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zaprimilo je preslik spisa u kojem se Tihomira Purdu tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika te je najavilo da će se nakon razmatranja dostavljenog materijala, odnosno preslike spisa i ocjene dokaza odlučiti o daljnjem postupanju.

(Hina) xhspa ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙