FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ŠIBENIK - HSP šibensko-kninske županije pismeno je zatražio od Državnog odvjetništva RH da izvijesti o poduzetim aktivnostima, stanju i tijeku postupaka za petnaestak slučajeva ratnih zločina koji su se dogodili na okupiranim područjima Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije za vrijeme srpske agresije u Domovinskom ratu, priopćili su danas iz šibenskog HSP-a. Navode kako je glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću proslijeđen opis svih petnaestak počinjenih ratnih zločina, zasnovan na saznanjima iz službene dokumentacije policijskih tijela tzv. "republike srpske krajine" - s imenima žrtava, imenima počinitelja ratnih zločina, kao i podatcima o vremenu i mjestu počinjenja ratnih zločina. Smatraju kako Državno odvjetništvo RH raspolaže cjelokupnom dokumentacijom o navedenim ratnim zločinima, te tvrde i da su te informacije dostupne Ministarstvu unutarnjih poslova RH.

ZAGREB - Hrvatsko socijalno liberalna stranka (HSLS) želi znati jesu li nova ministrica financija Martina Dalić i potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević istinski reformatori ili samo manekeni koalicijske vlade do izbora, jer zbog hrvatskih građana ne želimo da to vrijeme bude izgubljeno, istaknuo je danas na konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Od ministrice financija Martine Dalić očekujemo da do 1. ožujka predloži rebalans proračuna, jer je jasno da će se država morati dodatno zadužiti za 25 milijardi kuna. Držimo da ne bi bilo dobro da se nastavi loš kontinuitet bivšeg ministra Šukera i ministrica Dalić bi trebala jasno reći koje je stvarno stanje javnih financija i što se od socijalnih programa može financirati. Od potpredsjednika Vlade za investicije Miloševića očekujemo da do 1. veljače predstavi svoj tim za privlačenje investicija, jer ne očekujemo da će sam to činiti i provoditi reforme, rekao je Kosor.

ZAGREB - Građani područja Velike Gorice koji su pretrpili štete na poljoprivredi i građevinama uslijed tuče i poplave u rujnu uskoro će na kućne adrese dobiti pozive za podizanje novca, priopćeno je danas iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića. Građani svoju naknadu mogu podići u bilo kojoj poslovnici Fine u Velikoj Gorici ili Zagrebu, ali sa sobom moraju imati poziv i identifikacijski dokument. U ovoj fazi dodijelit će se 2,5 milijuna kuna, što je tek predujam od ukupne svote koju će Vlada dodijeliti Velikoj Gorici za štete nastale u rujanskoj poplavi, rečeno je danas tijekom sastanka gradonačelnika s predstavnicima mjesnih odbora poplavljenih područja. Istaknuto je i da će se naknada isplatiti isključivo onima kod kojih je šteta nastala na poljoprivredi i građevinama, sukladno naputku Državnog povjerenstva. Također se pozivaju građani koji nisu podigli sredstva koja je Grad Velika Gorica dijelio iz Fonda za pomoć poplavljenima da to učine što prije.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je, na temelju međunarodne tjeralice policije iz Ljubljane, 39-godišnjeg slovenskog državljanina, zbog kaznenog djela iznude i ucjene od 400 tisuća eura, počinjenog u Sloveniji tijekom 2010., priopćeno je na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova RH. Utvrđeno je da je navedeni slovenski državljanin od srpnja do rujna 2010. u Sloveniji, u mjestu Nova Gorica, ucjenjivao i iznuđivao svog sunarodnjaka za iznos od 400.000 eura. Kako bi izbjegao kazneni progon i zapriječenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina, početkom prosinca 2010. došao je u Hrvatsku, gdje je, na temelju ranijih poznanstava iz zatvora, pronašao stan. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a na temelju Europskog uhidbenog naloga (crvena tjeralica ), slovenski je državljanin prepraćen u Istražni odjel Županijskog suda, gdje mu je dežurni sudac odredio zadržavanje do donošenja Rješenja o ekstradicijskom pritvoru sa svrhom izručenja Sloveniji.

SPLIT - Oko sedam kilograma marihuane hrvatska policija je pronašla u osobnom automobilu na graničnom prijelazu Kamensko, te je uhitila dvojicu muškaraca koji su bili u automobilu, neslužbeno se doznaje jutros u splitskoj policiji. Prema prvim informacijama, skrivenu drogu u automobilu koji je jučer iz BiH na graničnom prijelazu Kamensko pokušao ući u Hrvatsku, nanjušio je policijski pas. Pretragom automobila pronađeno je oko 7 kilograma marihuane, a vozač i suvozač koji su se nalazili u automobilu, uhićeni su. Policijska uprava splitsko-dalmatinska najavila je da će o detaljima pronalaska droge izvijestiti poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare.

SPLIT - U pokušaju ubojstva u Splitu koji se dogodio noćas oko 1,45 sati, teško je ozlijeđen 40-godišnji muškarac, izviješćeno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Prema prvim informacijama, u splitskoj četvrti Smokovik muškarca je nevjenčana supruga u svađi probola nožem u trbuh. Ozlijeđeni je vozilom Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar (KBC) Split gdje su mu liječnici utvrdili više ozljeda po trbuhu zbog kojih je odmah podvrgnut operativnom zahvatu. Liječnici ne žele davati nikakve ocjene njegovoga zdravstvenog stanja. Policija je privela suprugu i nad njom se obavlja kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdili razlozi i okolnosti obračuna među supružnicima.

(Hina) xntod ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙