FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Purdin odvjetnik traži puštanje na slobodu

Autor: ilov
SARAJEVO, 13. siječnja 2011. (Hina) - Mostarski odvjetnik Josip Muselimović, koji zastupa vukovarskog branitelja Tihomira Purdu uhićenog u Bosni i Hercegovini po tjeralici iz Srbije, podnio je u četvrtak zahtjev za Purdino oslobađanje iz esktradicijskog pritvora, potvrđeno je Hini.

„Sudu BiH danas je podnešen zahtjev za oslobađanje Tihimira Purde iz ekstrdicijskog pritvora“, kazao je Muselimović Hini u telefonskom razgovoru.

Pojasnio je kako je zahtjev podnešen na temelju rezultata razgovora što su ih u srijedu u Zagrebu vodili hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i njegova srbijanska kolegica Snežana Malović.

Muselimovićevo je tumačenje kako su dvije strane tada postigle dogovor da Srbija Purdin slučaj prepusti hrvatskom pravosuđu radi mogućeg procesuiranja.

„Iz toga je jasno da Srbija kao država tražiteljica više nema razloga tražiti izručenje“, kazao je Muselimović.

Sud BiH nije komentirao najavu kako se traži Purdino puštanje na slobodu.

Tihomir Purda u pritvoru je u Zenici, gdje je smješten nakon što je 5. siječnja uhićen na graničnom prijelazu Orašje pri uslasku u BiH.

Sud BiH tada je izvjestio srbijanske vlasti o Purdinu privođenju te je odredio osamanestodnevni pritvor, što je ujedno rok ostavljen Srbiji za dostavu zahtjeva za izručenje i potrebne dokumentacije.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙