FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U šumi kod Garešnice pronađena neeksplodirana granata

Autor: ista
BJELOVAR, 12. siječnja 2011. (Hina) - Mještanka Palešnika pokraj Garešnice, u šumi nedaleko svoje kuće naišla je na neeksplodiranu minobacačku granatu kalibra 60 mm, koja je ostala iz Domovinskog rata, a s obzirom da je bila opasna za transport na mjestu pronalaska je i uništena, doznaje se danas od glasnogovornika bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave Dražena Medveda.

Ovakve eksplozivne naprave, ali i dijelovi mina i ostatci eksplodiranih granata iz Domovinskoga rata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji većinom se nalaze na području Daruvara i Grubišnoga Polja, gdje su bili veći oružani sukobi sa srpskim agresorima, navode u bjelovarsko-bilogorskoj policiji.

Posljednji pronalazak eksplozivnih sredstava zaostalih iz Domovinskoga rata bio je prije nekoliko dana u selu Katinac, u općini Đulovac, gdje su djeca u ruševnoj staji na napuštenom imanju pronašla četiri sanduka s minsko-eksplozivnim napravama.

Sve te eksplozivne naprave se uništavaju, kao i oružje koje građani dobrovoljno predaju policiji, dodao je glasnogovornik Medved.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙