FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UEFA: Europski klubovi u "minusu" od 1.2 milijarde eura

Autor: rsal
NYON, 11. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Europski nogometni klubovi završili su 2009. godinu s ukupnim dugom od 1.2 milijarde eura, te mnogima prijeti izbacivanje iz europskih kupova, kazao je u Nyonu predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini.

UEFA je anketom obuhvatila 733 europska nogometna kluba čije ukupno dugovanje premašuje 1.2 milijardi eura, što je 12 posto više negoli u 2008. Također, UEFA je potvrdila da su klubovi prijavili prihod od 11.7 milijardi eura, što je povećanje od 4.8 posto u odnosu na godinu prije.

"Ukoliko se nastavi ovakav trend mnogi će klubovi izgubiti pravo nastupa u Ligi prvaka i Europskoj ligi kada u lipnju stupi na snagu pravilnik o financijskom poslovanju klubova. UEFA će imati hrabrosti isključiti i one najbolje i najuglednije, pa će morati doći do promjene stava glede financijskog poslovanja", kazao je Platini.

Novi pravilnik koji stupa na snagu u lipnju kažnjavat će klubove koji će trošiti više negoli zarade, a UEFA je priopćila da će sankcije vrijediti od sezone 2014/2015.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙