FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ustrijeljena kongresnica Gifford operirana, šest ubijenih

Autor: dhai
WASHINGTON, 8. siječnja 2011.(Hina) - Američka kongresnica Gabrielle Giffords, koja je u subotu ustrijeljena u glavu na skupu birača u Tusconu na jugu Arizone, pri čemu je ubijeno šest osoba, operirana je i liječnici su "optimisti" glede izgleda za njezin oporavak.

"Kogresnica Giffords je operirana i bit će prebačena na intenzivnu skrb. Ona je u kritičnom stanju ali smo optimisti glede izgleda za njezin oporavak, s obzirom na okolnosti", rekao je kirurg bolnice u Tusconu na konferenciji za novinare.

Kazao je da je Giffords prostrijeljena kroz dio glave i da je metak prošao kroz mozak, ali da je odgovarala na komande.

On je precizirao da je u bolnicu primljeno ukupno 10 osoba ranjenih na skupu birača, na koji je upao naoružani napadač i otvorio vatru.

U bolnici je preminula jedna ranjena osoba, 9-godišnje djete, pet ranjenih je u kritičnom stanju i na operacijama, a ostali su stabilno, rekao je kirurg.

Rick Kastigar, iz ureda šerifa okruga Pima u Tusconu, rekao je na konferenciji za novinare da je šest osoba ubijeno a 12 je ranjeno, uključujući i kongresnicu Giffords, na skupu birača održanom ispred samoposluživanja Safeway u sjeverozapadnom dijelu Tuscona. Napadač je uhićen i nalazi se u pritvoru.

Arizona je u posljednjih godinu dana u žarištu žučne nacionalne rasprave o imigraciji, zbog spornog zakona koji policiji nalaže legitimiranje svih osoba sumnjivih da su ilegalni imigranti, kojeg smatraju diskriminirajućeg prema Hispanicima.

Osmi izborni okrug u Arizoni, kojem pripada Tucson, smatra se konzervativnim okrugom, a ured umjerene demokratske kongresnice Giffords napadnut je u ožujku 2010. Na izborima u studenom 2010., Giffords je tijesnom pobjedom osigurala treći mandat u Kongresu.

(Hina) xdh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙