FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kostelić peti

Autor: zmat
ADELBODEN, 8. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostvario je svoj drugi najbolji rezultat u karijeri u utrkama veleslaloma za Svjetski kup zauzevši peto mjesto u švicarskom Adelbodenu.

Kostelić je za pobjednicima, Francuzom Cyprienom Richardom i Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom, zaostao 24 stotinke.

Nakon što je prvu vožnju završio na 19. mjestu, Kostelić je s četvrtim vremenom druge utrke bitno popravio plasman. U dosadašnjoj karijeri jedini bolji plasman u ovoj disciplini bilo mu je drugo mjesto u Alta Badiji u prosincu 2008. godine.

U prva tri ovosezonska veleslaloma Kostelić je bio 18. (Beaver Creek), 19. (Val d'Isere) i 20. (Alta Badia).

Odličnim rezultatom u subotu Kostelić je još popravio plasman u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, sada je treći sa 404 boda. Vodstvo je preuzeo Svindal sa 435 bodova, a drugi je Austrijanac Michael Walchhofer sa 409.

Uz Kostelića, u prvoj vožnji veleslaloma u Adelbodenu nastupio je i Dalibor Šamšal koji je sa 5.46 sekundi zaostatka zauzeo 58. mjesto, te se nije kvalificirao za drugu vožnju u kojoj je nastupilo 30 najboljih iz prve.

U nedjelju je u Adelbodenu na rasporedu slalom. Prva vožnja na rasporedu je u 10.30, a druga u 13.30 sati.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙