FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jelavić prespavao u policiji, jutros nastavljeno ispitivanje

Autor: sobr
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Policijski istražitelji nastavili su jutros razgovor s Nikicom Jelavićem, nekadašnjim optuženikom u slučaju "zločinačke organizacije" koji je jučer poslijepodne uhićen u zagrebačkoj zračnoj luci po dolasku iz Sarajeva.

"Obavijesni razgovor započet sinoć u policijskom 'uskoku' i prekinut tijekom noći jutros je nastavljen", potvrdio je Hini Jelavićev odvjetnik Milenko Umičević.

Ponovio je da se Jelaviću ništa ne stavlja na teret nego je u policiji samo zbog obavijesnog razgovora. Što policiju zanima i o čemu razgovaraju s Jelavićem odvjetnik nije želio govoriti.

Umičević očekuje da će njegov branjenik iz sjedišta policijskog uskoka na zagrebačkim Oranicama poslijepodne biti pušten na slobodu, najkasnije 24 sata od uhićenja.

Jelavić je uhićen jučer iza 16 sati u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso nakon što se iz Sarajeva zrakoplovom vratio u Zagreb. Policija je prije dva tjedna objavila da u sklopu akcije "Šok 3", u kojoj su otkrivena dvojica navodnih napadača na novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008., želi razgovarati i s Jelavićem.

Njegov odvjetnik tvrdi da je prošlog tjedna obavijestio policiju da se Jelavić vraća u Zagreb i da se namjerava odazvati pozivu na obavijesni razgovor. Umičević zbog toga smatra da je bilo nepotrebno jučerašnje uhićenje.

Kako bi otkrili naručitelje napada na novinara i poduzetnika policijski istražitelji su u akciji "Šok 3" razgovarali i s većim brojem osoba koje se povezuje sa zagrebačkim krim-miljeom, među ostalim i sa "dečkima s Knežije", kako su u medijima nazvani Jelavić, Zoran Pripuz, Đorđe Vuletić i drugi optuženici "zločinačke organizacije".

Za napade, odnosno pokušaje ubojstva Miljuša i Galinca osumnjičeni su Vuletić i Darko Dakića. Oni su u jednomjesečnom pritvoru i protiv njih je pokrenuta istraga.

Jelavić, Vuletić i Pripuz bili su krajem 90-ih uhićeni i osumnjičeni za udruživanje u navodnu zločinačku organizaciju koju je navodno vodio Jelavić. On je bio optužen za ubojstvo slučajnog prolaznika i pokušaje dva ubojstva, a zajedno s Pripuzom i za poticanje na jedno ubojstvo.

Sudski je zatim pravomoćno presuđeno da nije dokazano postojanje zločinačke organizacije, a od dvanaestorice optuženih petorica su osuđena za preprodaju droge, pokušaj ubojstva ili neko drugo kazneno djelo. Jelavić, Pripuz i Vuletić našli su se među onima koji su oslobođeni optužaba.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙