FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: U napadima poginulo pet osoba, među kojima dva američka vojnika

Autor: mhaj
BAGDAD , 3. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Najmanje troje Iračana smrtno je stradalo u ponedjeljak, a 15 je ranjeno u napadima samo nekoliko sati nakon pogibije dvojice američkih vojnika - to su prvi gubitci u američkoj vojsci u Iraku u 2011.

Tijekom jutra napadač-samoubojica raznio se u autobombi pred zgradom tajne službe u Bakubi, izvijestili su lokalni izvori. U eksploziji su smrtno stradala tri prolaznika, a ranjeno je 15 osoba - među njima i 10 učenika u autobusu koji se našao u blizini eksplozije, rekao je za France presse dr. Firas al-Dulaimi. Dužnosnik tajne službe dodao je kako su prije eksplozije autobombe na zgradu bačene i dvije ili tri granate.

Američka vojska izvijestila je o pogibiji dvojice svojih pripadnika "u noći na ponedjeljak u središtu Iraka", stoji u priopćenju.

Oko 50.000 američkih vojnika raspoređenih u Iraku trebali bi napustiti zemlju potkraj godine. Od američke invazije 2003. u Iraku su, po podatcima objavljenim na neovisnim internetskim stranicama www.icasualties.org, poginula 4432 američka vojnika.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙