FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHMZ: do srijede hladno, od četvrtka južina

Autor: mbuj
ZAGREB, 3. sijeenja 2011. (Hina) - U Državnom hidrometerološkom zavodu (DHMZ) danas, sutra i u srijedu prognoziraju stabilno i hladno vrijeme, no u četvrtak kreće južina, a za vikend temperature u unutrašnjosti oko 10 Celzijevih stupnjeva.

Do srijede na Jadranu uglavnom sunčano, a u kopnenim predjelima nerijetko dugotrajne jutarnje magle i niska naoblaka, a u četvrtak će zapuhati jugozapadnjak, s kojim će postupno zatopljavati, pa će idući vikend temperature i u unutrašnjosti biti oko 10 stupnjeva, izjavio je za Hinu dežurni prognostičar DHMZ-a mr. Borivoj Čapka.

No dodao je da će postajati i sve oblačnije pa već u četvrtak i petak na sjevernom Jadranu može biti slabe kiše, a u Gorskom kotaru i Lici u početku slaba snijega, a zatim i kiše s poledicom. U danima vikenda mjestimična kiša moguća je i u ostalim predjelima Hrvatske.

Jutros u sedam sati najviše je snijega izmjereno na Zavižanu, 24 centimetra, istaknuo je Čapka. Na Plitvičkim jezerima izmjereno je 16 centimetara, Ogulinu 14, Begovu Razdolju 12 i Gospiću 10.

U Delnicama, na Sljemenu i Slunju izmjereno je osam centimetara snijega, na Risnjaku i u Pargu sedam, Hrvatskoj Kostajnici i Karlovcu šest, u Kutini, Petrinji i Sisku pet, a Zagreb ima četiri centimetra snijega.

U DHMZ-u navode da će danas na Jadranu te u gorskim predjelima biti uglavnom sunčano, a u nizinskim predjelima ponegdje i do kraja dana će se zadržati maglovito i tmurno vrijeme. Vjetar slab, a i na Jadranu će bura dalje slabjeti. Najviša temperatura zraka danas će biti od -3 do 2, a na Jadranu između 4 i 9 Celzijevih stupnjeva.

Sutra će na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, u većini nizinskih predjela s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu ponegdje umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka sutra će biti između -12 i -7, na Jadranu -4 i 1, a na otocima oko 4 Celzijeva stupnja. Najviša dnevna temperatura bit će od -4 do 1, a na Jadranu između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙