FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: samo osobna vozila između Sv. Roka i Maslenice

Autor: tdel
ZAGREB, 2. siječnja 2011. (Hina) - Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 23,20 sati.

Zbog snijega se otežano vozi u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A 3 Bregana-Lipovac, od Bregane do Zagreba i A 4 Zagreb-Goričan, od Brezničkog Huma do Goričana. Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Tijekom noći, zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na više državnih i županijskih cesta u Lici i Gorskom kotaru.

Na Paškom mostu zabranjen je promet za motociklima, autobusima na kat i vozilima s kamp prikolicama (I. skupinu vozila), a na dionici Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno i za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom, dok je dionica Bakar-Senj otvorena samo za osobna vozila, zbog bure.

Na graničnim prijelazima za osobna vozila nema dužih čekanja. Zbog gužve na izlazu za teretna vozila na GP Macelj, prometna policija ih isključuje iz prometa kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A 2 Zagreb-Macelj.

U prekidu je trajektna linija Jablanac-Mišnjak. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

(Hina) xtdel ytdel

An unhandled error has occurred. Reload 🗙