FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: San Antonio na čelu, Miami nastavlja niz

Autor: rsal
LOS ANGELES, 2. siječnja 2011. (Hina/DPA) - San Antonio Spursi su opravdali epitet trenutno najbolje NBA momčadi svladavši kod kuće Oklahoma City Thunderse s 101:74, dok je Miami Heat nastavio s nizom pobjeda dobivši Golden State.

Spursi (29:4) su s lakoćom došli do pobjede protiv Oklahome i to zahvaljući čvrstoj obrani koja je primila svega 71 koš, najmanje ove sezone. Iako je Oklahoma do sinoć bila na čelu Nortwest skupine, u San Antoniu su bili posve nemoćni protiv Spursa koje je predvodio veteran Tim Duncan (21, 9 skokova). Najbolji strijelci Oklahome (23:12), te ujedno najbolji napadački par cijele lige s ukupnim prosjekom od 50 koševa po utakmici, Kevin Durant (16) i Russell Westbrook (8) postigli su najmanje koševa ove sezone.

Miami je s 114:107 slavio na gostovanju kod Golden Statea, a LeBron James i Dwyane Wade su dali po 25 koševa. Iako je Miami u prvom poluvremenu gubio s čak 20 razlike, u drugom su dijelu igre zaigrali sjajno i stigli do 17. pobjede u zadnjih 18 utakmica. Bivši igrač Miamia Dorell Wright postigao je d 30 poena za Warriorse.

Dallas je bez ozlijeđene zvijezde Dirka Nowitzkog kod kuće izgubio od Milwaukeea 99:87 i to im je treći uzastopni poraz. Earl Boykins (26) je bio prvo ime kod Bucksa, a kod Dallasa će utakmicu pamtiti Portorikanac Jose Barea jer je zabio svoj osobni rekord od 29 koševa.

Denver je s 104:86 dobio Sacramento, a nakon što je propustio pet utakmica zbog smrti sestre u momčad Nuggetsa se vratila prva zvijezda Carmelo Anthony (16). Denver ima seriju od tri pobjede, dok je Sacramento od zadnjih 10 utakmica dobio svega jednu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙