FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 29. prosinca

Autor: dber
ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 29. prosinca:

ZAGREB - Hrvatski sabor će na izvanrednoj sjednici odlučivati o prijedlogu rekonstrukcije Vlade, kojim premijerka Jadranka Kosor za novu ministricu financija predlaže Martinu Dalić, za ministra obrane Davora Božinovića, za ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića, a za novog ministra kulture Jasena Mesića. Premijerka Kosor od Sabora traži i da Domagoja Miloševića, većinskog vlasnika i predsjednika Uprave Pastor Grupe, imenuje potpredsjednikom Vlade za investicije, te da potpredsjednicima imenuje i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića (za gospodarstvo) i ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića. U zastupničke bi se klupe, pak, trebali vratiti dosadašnji ministri financija Ivan Šuker, obrane Branko Vukelić, zaštite okoliša Marina Matulović Dropulić i kulture Božo Biškupić (10 sati, Hrvatski sabor- Velika vijećnica, Trg v. Marka 6).

BAJAKOVO/BATROVCI - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije Tomislava Karamarka i Ivice Dačića održat će se u postaji granične policije Bajakovo gdje će ministri te šefovi policija Oliver Grbić i Milorad Veljović razgovarati o planu suradnje dviju policija za 2011. godinu. Također će prezentirati i potpisati Protokol o osnivanju zajedničke kontaktne službe na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci (novinari se pozivaju da u postaju granične policije Bajakovo, PU vukovarsko-srijemska, dođu prije 14,20 sati za kada je predviđena prezentacija i potpisivanje Protokola).

ZAGREB - Nakon više od godinu i pol suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu bit će objavljena presuda u antikorupcijskom postupku "gruntovec" u kojem se 22-oje optuženih tereti za primanje i davanje mita, protuzakonito posredovanje, zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava. Službenike zagrebačke i zaprešićke gruntovnice USKOK tereti da su od lipnja do prosinca 2007. tražili i dobivali mito za rješavanje zemljišno-knjižnih predmeta i njihovu uknjižbu. Optuženi su i da su, suprotno pravilima rada, krivotvorili rješenja, izdavali zemljišno-knjižne izvatke, omogućavali uvid i davali podatke iz spisa te ih preslikavali. Za te nezakonitosti oni su, tvrdi USKOK, dobivali mito od nekoliko stotina kuna do nekoliko tisuća eura. Za svoje usluge nagrađivani su i podmirivanjem privatnih računa, zapošljavanjem članova obitelji, ljetovanjima, pozajmicama i drugim darovima. Članovi skupine, u medijima nazvane "gruntovčani" uhićeni su krajem prosinca 2007., a nakon devetomjesečne sudske istrage u kojoj je ispitano 80-tak svjedoka (10 sati, Županijski sud, Trg N.Š. Zrinskog 5).

ZAGREB - Udruženje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH) će, na prigodnoj svečanosti povodom 60. godišnjice osnutka, dodijeliti više ULUPUH-ovih nagrada pa će tako Nagrada za životno djelo biti uručena Ivanu Antolčiću, Godišnja nagrada za najbolju izložbu dodjeljuje se izložbi "Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije 1909-2009", a Nagradu za najboljeg mladog umjetnika dobit će Luka Jelušić. Bit će uručena i ULUPUH-ovo priznanje te proglašeni novi počasni članovi ULUPUH-a (12 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙