FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci odbacuju privremeno rješenje kakvo predlaže Izrael

Autor: mhaj
RAMALAH , 27. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Visoki palestinski dužnosnici u ponedjeljak su kategorički odbacili "bilo kakvo privremeno rješenje", reagirajući na prijedlog izraelskog premijera Benjamnina Netanyahua koji je spomenuo "privremeni sporazum" s obzirom na to da za sada nema cjelovitog rješenja problema.

"Bilo kakva sugestija koja uključuje privremeno rješenje, nama Palestincima je neprihvatljiva jer isključuje pitanje Jeruzalema i izbjeglica", rekao je glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, Nabil Abu Rudeina.

"Ponovno razgovarati o palestinskoj državi u nekim provizornim granicama u potpunosti je neprihvatljivo i neće nas dovesti do istinskoga mira. Stigao je trenutak da razgovaramo o pitanjima konačnog statusa te da uspostavimo palestinsku državu unutar granica kakve su bile do 4. lipnja 1967.", znači uključujući Istočni Jeruzalem, Zapadnu obalu i Pojas Gaze, kazao je.

Ranije je Netanyahu ocijenio da bi privremeni sporazum s Palestincima mogao biti jedno od rješenja, s obzirom na činjenicu da nije moguće zaključiti cjelovit sporazum o miru.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙