FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antoniju Obadiću 15. memorijal Tibora Šaramoa

Autor: adrp
ZAGREB, 26. prosinca 2010. (Hina) - Najbolji hrvatski junior u kanuu na divljim vodama 17-godišnji Zagrepčanin Antonio Obadić pobjednik je 15. memorijala Tibor Šaramo, koji je u nedjelju održan na rijeci Savi, u sklopu tradicionalnog 40. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Obadić je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po izuzetno visokom vodostaju Save i po temperaturi od samo nekoliko Celzijevih stupnjeva, preveslao za 35:30,26 minuta, te za nešto manje od tri sekunde (35:33,11) nadmašio najboljeg seniora među kanuistima i svog klupskog kolegu iz KK "Končar" Tomislava Hohnjeca.

Antonio Obadić iskoristio je prigodu što se na startu kanuista nisu pojavili svjetski prvaci i višestruki pobjednici ove utrke Emil Milihram i Tomislav Lepan, koji su zbog bolesti morali odustati, ali to ne umanjuje važnost njegove prve pobjede u memorijalnoj utrci, koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa.

Neočekivana pobjeda učenika trećeg razreda srednjoškolskog centra "Ruđer Bošković" dokazuje da se ne moramo brinuti za budućnost našeg kajakaško-kanuističkog sporta na divljim vodama. Obadiću je Astrid Šaramo, supruga Tibora Šaramoa, uručila prigodnu sliku akademske slikarice Jadranke Pamić.

Ukupna pobjeda na 40. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo sedamdesetak kajakaša i kanuista iz BiH i Hrvatske, pripala je kajakašu Filipu Karamarku iz KK "Končar" (33:36,94) ispred Marka Mrkocia KKK "Zagreb" (33:47,79) i trećeplasiranog Andreja Gluchsa također člana KKK "Zagreb"

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙