FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija kriminalistički istražuje varaždinske "Parkove"

Autor: dben
VARAŽDIN, 23. prosinca 2010. (Hina) - Glasnogovornica varaždinske Policijske uprave Marina Kolarić izvijestila je da policija na osnovi naloga Županijskoga državnog odvjetništva u Varaždinu provodi kriminalističko istraživanje varaždinskog poduzeća "Parkovi", a mediji prenose da je jutros priveden direktor tvrtke Miljenko Ptiček.

"To su jedine službene obavijesti koje za sada mogu reći", dodala je glasnogovornica Kolarić.

Komunalno poduzeće "Parkovi" u većinskom je vlasništvu grada Varaždina.

Na novinarski upit o navodnu Ptičekovu uhićenju, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je tek da "sve institucije u društvu moraju obavljati svoj dio posla u skladu sa svojim ovlastima". Na upit znade li išta o nepoštenim radnjama u "Parkovima", Čehok je odgovorio da za sada nije bilo nikakvih revizorskih izvješća koja bi upućivala na štetno poslovanje te da ne zna što se ondje istražuje.

Kako se neslužbeno doznaje, policijski službenici su u "Parkove" ušli jutros nešto poslije 8 sati te su pretražili Ptičekov ured i automobil kojim se služi te ga priveli u policijsku postaju.

Razlog uhićenja su navodno zlouporabe u slučaju zamjene zemljišta između "Parkova", grada Varaždina i jedne trgovačke tvrtke, te radovi koje su djelatnici 'Parkova' izvodili u dvorištima privatnih i vikend kuća nekih uglednih Varaždinaca.

Budući da je Ptičekov mobitel isključen, u "Parkovima" su za izjavu novinarima uputili na Darinku Hajduk-Vučić, predsjednicu nadzornog odbora tvrtke. No ona je rekla da o navodnu uhićenju ne zna ništa te da nju i nadzorni odbor nitko o tome nije obavijestio.

(Hina) xdben ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙