FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građevinski radovi i dalje u padu

Autor: dduk
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Tijekom listopada u Hrvatskoj je nastavljen pad građevinskih aktivnosti, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o fizičkom obujmu građevinskih radova koji su bili za 14,9 posto manji nego u listopadu prošle godine.

Listopad je devetnaesti mjesec zaredom u kojem su građevinski radovi pali na godišnjoj razini.

Pad je bio izraženiji u lipnju kada su građevinski radovi pali za 17,2 posto i u srpnju kad su na godišnjoj razini smanjeni za 19,2 posto, dok su u kolovozu na godišnjoj razini pali za 11,7 posto, a u rujnu za 14,3 posto.

U prvih deset mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine fizički obujam građevinskih radova, mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima, bio je manji za 16,7 posto.

Prema vrstama građevina, na zgradama je u listopadu odrađeno 45,9 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 54,1 posto.

Prema vrstama gradnje, na novim građevinama odrađeno je 58,8 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 41,2 posto.

U prvih deset mjeseci na zgradama je odrađeno 47,7 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,3 posto.

U istom razdoblju na novim građevinama odrađeno je 59,6 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,4 posto.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙