FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 23. prosinca

Autor: bcav
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije vanjskopolitičke događaje za četvrtak, 23. prosinca:

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor sastat će se s potpredsjednikom mađarske vlade i ministrom uprave i pravosuđa Tiborom Navracsicsom (16 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

BEČ - Austrijsko državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije u četvrtak će saslušati bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ivu Sanadera putem video konferencije, najavio je državni odvjetnik u Beču Friedrich Koenig.

SEUL - Južnokorejska vojska održat će najveće vojne manevre s bojevom municijom u blizini granice sa Sjevernom Korejom. Stanje na Korejskom poluotoku je iznimno napeto nakon što je sjevernokorejska vojska raketirala južnokorejski otok u blizini prijeporne pomorske granice.

ATENA - Zastupnici grčkog parlamenta trebali bi glasovati o proračunu za 2011. godineu, koji predviđa povećanje poreza i smanjenje plaća u državnim tvrtkama, te oštro rezanje drugih rashoda. Parlamentarni zastupnici već pet dana raspravljaju o smanjenju proračuna za šest milijarda eura, čime bi se proračunski manjak sveo na 7,4 posto BDP-a s ovogodišnjih 9,4 posto.

BUKUREŠT - Četvrto izglasavanje nepovjerenja ove godine vladi rumunjskog premijera Emila Boca zbog novog zakona o plaćama, kako traži ugovor s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koji je Rumunjskoj dodijelio pomoć od 20 milijardi eura.

Dežurni:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Duška Gerić-Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk/xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙