FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjet HNB-a: usvojena monetarna projekcija za 2011.

Autor: nbrc
ZAGREB, 22. prosinca 2010. (Hina) - Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio makroekonomske izglede za Hrvatsku u sljedećoj godini, te usvojio projekciju monetarne politike i financijski plan središnje banke za 2011. godinu, priopćeno je iz HNB-a.

Odlukom Savjeta HNB-a stopa po kojoj središnja banka plaća bankama naknadu za sredstva izdvojenoga kunskoga dijela obvezne pričuve smanjuje se s 0,75 posto na 0,25 posto. Time se ova stopa remuneracije usklađuje s kretanjima na tržištu, s obzirom da se tijekom ove godine vagana kamatna stopa na međubankovne prekonoćne plasmane kretala između 0,39 posto i 2,86 posto, a kamatne stope na kunske depozite trgovačkih društava na žiroračunima i tekućim računima između 0,51 posto i 0,58 posto, navode iz HNB-a.

Savjet HNB-a suglasio se i s odlukama nadzornih odbora nekoliko banaka o imenovanjima predsjednika i članova uprava.

U BKS Bank, Rijeka, predsjednik uprave bit će i nadalje Goran Rameša, a član uprave Christian Pettinger, u Karlovačkoj banci predsjednik uprave i nadalje ostaje Sandi Šola, a članica uprave Marijana Trpčić Reškovac.

U Kreditnoj banci, Zagreb, novom predsjednicom uprave postaje Mirjana Krile, a članom uprave Stjepan Anić, u Partner banci, Zagreb, članom uprave postaje Petar Repušić, dok će u Zagrebačkoj banci predsjednik uprave i u sljedećem mandatu bit će Franjo Luković, a članovi uprave Sanja Rendulić, Daniela Roguljić Novak, Mario Agostini, Milivoj Goldštajn, Marko Remenar i Miljenko Živaljić, navodi se u priopćenju središnje banke.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙