FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lukašenko: prosvjednici su banditi, revolucije neće biti

Autor: rtom
ZAGREB/MINSK, 20. prosinca 2010. (Hina) - Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, pobjednik predsjedničkih izbora koje je oporba proglasila namještenima, a međunarodna zajednica osudila masovna uhićenja prosvjednika i predsjedničkih kandidata, nazvao je u ponedjeljak prosvjednike banditima, a narodu poručio da revolucije i kriminala neće biti.

Uhićeno je više od tisuću pripadnika oporbe na prosvjedima protiv Lukašenkova autoritarnog režima, a među njima je najmanje sedam od devet predsjedničkih kandidata, od kojih su dvojica bila hospitalizirana zbog ozljeda koje ime je nanijela policija tijekom nereda u središtu Minska.

"To što su jučer pokušali u Minsku, to nije demokracija, to je banditizam. Vandali i razbijači razularili su se", ustvrdio je Lukašenko na konferenciji za novinare u Minsku u ponedjeljak, javljaju agencije.

Lukašenko je optužio predsjedničke kandidate za organizaciju prosvjeda i poručio da "neće biti revolucije ili kriminala u Bjelorusiji", da sigurnosne snage stoje čvrsto "protiv barbarizma i razaranja" i da "će svi ići u zatvor po zakonu", javljaju agencije Reuters i AFP.

Kritike promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju i dvojbe u demokratičnost izbora Lukašenko je nazvao nemoralnima.

(Hina) xrt ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙