FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijsko državno odvjetništvo za korupciju zaprimilo spis o istrazi protiv Sanadera

Autor: spuc
ZAGREB, 20. prosinca 2010. (Hina/APA) - Austrijsko državno odvjetništvo za korupciju sa sjedištem u Beču potvrdilo je u ponedjeljak da je zaprimilo istražni predmet koji je protiv bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera pokrenulo državno odvjetništvo u Innsbrucku na temelju prijave za pranje novca tirolske banke.

Glasnogovornica državnog odvjetništva za korupciju Eva Habicher kazala je za austrijsku novnisku agenciju APA da ne može otkriti pojedinosti iz predmeta te da će to učiniti najranije polovicom tjedna.

Spis o istrazi protiv Sanadera prošli je tjedan poslan iz Innsbrucka državnom odvjetništvu za korupciju u Beč. "Mislimo da je ono nadležno", izjavio je u petak Hansjoerg Mayr, glasnogovornik državnog odvjetništva u Innsbrucku.

Tirolska banka podnijela je prijavu za pranje novca, po kojoj postoji mogućnost da Sanader u Tirolu raspolaže računima koji su "povezani sa sumnjičenjima protiv njega u Hrvatskoj", izjavio je Mayr.

Ako se sumnja protiv Sanadera u Austriji pokaže osnovanom, protiv njega bi se morao pokrenuti kazneni postupak, što bi odgodilo njegovo izručenje Hrvatskoj.

(Hina) xilov ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙