FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NCP isporučio dva katamarana za Norvežane

Autor: dsta
ŠIBENIK/ZAGREB, 16. prosinca 2010. (Hina) - NCP Remontno Brodogradilišt Šibenik isporučilo je danas dva radna katamarana za norvešku tvrtku Nordic Aqua Boats AS, izvijestili su iz šibenskog brodogradilišta.

Riječ je o aluminijskim katamaranima, dužine 13,5 metara i širine 7,5 metara, koji će se koristiti za rad u ribogojilištima. Karakterizira ih velika radna površina opremljena dizalicom. Osnovna namjena ovog radnog broda je opskrba i održavanje ribogojilišta, a uzgoj ribe jedna je i od najbrže rastućih industrijskih grana u Norveškoj.

Predstavnik naručitelja Olav Niederland je rekao kako su vrlo zadovoljni odrađenim poslom te da planiraju nastaviti suradnju sa šibenskim brodogradilištem na izgradnji novih katamarana i u sljedećoj godini.

Direktor prodaje NCP Grupe Roko Vuletić istaknuo je da su s ova dva katamarana započeli serijsku proizvodnju ove vrste radnih brodova. Vrijednost jednog radnog katamarana kreće se oko 550.000 eura.

Do suradnje NCP-a s Nordic Aqua Boatsom, navodi se, došlo je zahvaljujući posredništvu tvrtke CroNoMar, sa sjedištem u Šibeniku.

Nordic Aqua Boats AS brokerska je tvrtka koja se bavi izgradnjom i kupoprodajom brodova za svoje klijente, među kojima su uglavnom ribarski klasteri iz Norveške, Škotske i Irske.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙