FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 16. prosinca

Autor: vkla
ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 16. prosinca.

ZAGREB - Gruzijski ministar vanjskih poslova Grigol Vašadze boravi u službenom posjetu Hrvatskoj gdje će ga primiti ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković. (11,15 sati, MVPEI, Zrinjevac 7-8; izjave za medije u 12 sati). Gruzijskog šefa diplomacije primit će i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić (10,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6-7).

BRUXELLES - Summit Europske pučke stranke (EPP) pod predsjedanjem Wilfrieda Martensa na kojem će sudjelovati predsjednica hrvatske vlade i HDZ-a Jadranka Kosor. EPP se redovito sastaje uoči svakog sastanka na vrhu zemalja članica Europske unije. Europska pučka stranka, koja okuplja europske stranke desnog centra, ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu, a u 14 od 27 zemalja članica EU-a na vlasti su čelnici stranaka iz te stranačke obitelji.

BRUXELLES - Dvodnevni summit šefova država i vlada EU-a. Glavna tema summita EU-a je manja izmjena Lisabonskog ugovora kako bi se stvorila pravna podloga za uspostavu trajnog mehanizma za stabilnost eura, koji bi zamijenio sadašnja dva privremena rješenja čiji vijek trajanja istječe sredinom 2013. godine. Nakon što se zemlje članice usuglase oko teksta promjena Ugovora, formalna odluka o tome trebala bi biti donesena na summitu u ožujku sljedeće godine. Čelnici EU-a također bi trebali donijeti formalnu odluku o dodjeli kandidatskog statusa Crnoj Gori.

SALZBURG - Državno odvetništvo Salzburga, povodom prošlotjednog uhićenja bivšeg premijera Ive Sanadera i zahtjeva Hrvatske za izručenjem, održat će konferenciju za novinare.

ATENA - Zaposlenici javnog prijevoza kreću u 24-satni štrajk u znak pritovljenja oštrim mjerama štednje.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙