FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin obećao 650 milijardi dolara za modernizaciju vojske

Autor: akoz
SEVERODINSK, 13. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Ruski premijer Vladimir Putin u ponedjeljak je rekao da je vlada obećala do 2020. godine izdvojiti 646 milijardi dolara za modernizaciju i naoružavanje ruske vojske.

Ruske oružane snage zatražile su povećanje sredstava kako bi osuvremenile zastarjelu infrastrukturu i oružane sustave nakon godina nedovoljnog financiranja koje je potkopalo učinkovitost u lokalnim sukobima koji su izbili nakon raspada SSSR-a.

"Namijenili smo vrlo ozbiljna, značajna sredstva za programe naoružavanja. Čak se i plašim izgovoriti tu brojku, 20 bilijuna rubalja", rekao je Putin ministrima i čelnim vojnim zapovjednicima.

"Moramo konačno prevladati posljedice godina kada su vojska i mornarica bile ozbiljno podfinancirane", rekao je Putin u vojnom brodograduilištu SevMash u Severodinsku na Bijelom moru.

Putin je rekao da će se program modernizacije usredotočiti na strateške nuklearne snage, sustave zračne obrane, komunikacije, obavještajnu djelatnost, petu generaciju zrakoplova lovaca i na mornaricu.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙