FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukobi nogometnih navijača i policije u Moskvi

Autor: akoz
MOSKVA, 11. prosinca 2010. (Hina/dpa) - Nekoliko je osoba ozlijeđeno je u sukobima koji su u subotu izbili između nogometnih navijača i policije u središtu Moskve.

Novinska agencija Interfax prenijela je izjavu ruskih vlasti da je policija uhitila više osoba u sukobima koji su izbili na skupu nedaleko Crvenog trga.

Oko 2000 navijača okupilo se na neodobrenom prosvjedu u znak sjećanja na navijača Jegora Sviridova koji je ustrijeljen u nedavnoj tučnjavi navijača i useljenika s područja sjevernog Kavkaza.

Nakon što je policija pozvala prosvjednike da se raziđu oni su odgovorili uzvikujući nacionalističke slogane i napadajući prolaznike koji su izgledali kao pripadnici etničkih manjina s Kavkaza, rekao je glasnogovornik policije.

Policija je protiv prosvjednika uporabila palice dok su televizijske snimke pokazale kako navijači napadaju policiju kamenjem, bocama, pirotehničkim sredstvima, dimnim bombama pa čak i dijelovima gradskog božićnog drvca.

U subotu se više od tisuću navijača moskovskog Spartaka okupilo na autobusnom stajalištu gdje je ubijen Sviridov i položilo zastave.

Po ruskim medijima Sviridov je bio pripadnik skupine Spartak Ultras poznate po navijačkom nasilju.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙