FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snijeg, ledena kiša i olujni vjetar

Autor: mcur
ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - Snijeg i ledena kiša otežavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Jak do olujni vjetar otežava promet na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te između Gospića i tunela Sveti Rok i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić. Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta D 54 između Maslenice i Zatona Obrovačkog.

Zbog očevida prometne nesreće na Ličkoj magistrali (D 1) između Gračaca i Udbine prometuje se naizmjence.

Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most otvoreni su samo za osobna vozila. Zbog bure na Krčkom mostu zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a između Bakra i Karlobaga zabrana je za još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta obvezna je zimska oprema, a zabrana je za kamione s prikolicama i tegljče s poluprikolicama na cestama: u Gorskom kotaru -

A 6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, D 3 Kikovica-G. Jelenje-Delnice, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, ŽC 5030 Platak-Kamenjak, ŽC 5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-G. Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5060 Bakar-Meja, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC 5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC 5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

U Lici zabrana vrijedi na D 1 Krnjak-Grabovac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Sučević-Gračac, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj,

D 522 Udbina-čvor Gornja Ploča. Na zadarskom području zabrana je na D 27 Gračac-Zaton Obrovački-Karin-Benkovac-Putičanje, u Zagrebačkoj županiji na D 1 čvor Lučko-Pavučnjak i na području Samobora i Zaprešića, a u Krapinskoj županiji na području Donje Stubice, te na svim županijskim i lokalnim cestama u županiji.

Za sav je promet zatvorena Sljemenska cesta i u Lici državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin-Gračac.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina-Pokupsko u mjestima Koritinja i Gradec.

Zatvorene su i županijske ceste: ŽC 5028 Podhum-Soboli, ŽC 5033 Brod na Kupi-Čedanj (u mjestu Kuželj), ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 3098 u mjestu Donji Bukovac I Ozaljski Ilovac(prema GP Jurovski Brod), ŽC 3149 u Donjem Mekušju i Husju, ŽC 3156 Žažina-M.Gorica i ŽC3140 u mjestu Brihovo, te lokalne ceste LC 58032 Zapeć-Blaževci i LC u mjestu Priselci.

Za sav promet zatvoren je malogranični prijelaz Obrež kod Ozlja zbog vode na kolniku. Vozače teretnih vozila se upozorava da prema graničnom prijelazu Jurovski Brod idu državnom cestom D6 preko Netretića zbog zatvaranja županijske ceste preko Donjeg Bukovca.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i Jablanac-Mišnjak. Trajekt na relaciji Valbiska-Lopar zbog vjetra ne prevozi kamione i autobuse.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙