FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mahmud Abas stigao u posjet Turskoj

Autor: vrad
ANKARA, 5. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas doputovao je u nedjelju u dvodnevni posjet Turskoj gdje će s čelnicima te zemlje razgovarati o zastoju u bliskoistočnom mirovnom procesu, javila je novinska agencija Anadolija.

Abas se tijekom večeri treba sastati s premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom, a u ponedjeljak s predsjednikom Abdullahom Guelom, doznaje se u nedjelju od turskih čelnika.

Na dnevnom redu razgovora naći će se "bilateralne veze, stanje u Palestini i u regiji, napose bliskoistočni mirovni proces", ističe se u priopćenju Guelova tiskovnog ureda.

Izraelsko-palestinski pregovori koji su 2. rujna počeli u Washingtonu nakon dvadesetomjesečnog prekida, ugroženi su pošto je koncem rujna, nakon desetomjesečnog moratorija, nastavljena gradnja u židovskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Palestinci ističu da je ta gradnja, kojom ih se dovodi pred svršen čin, glavna zapreka za pregovore o granicama buduće palestinske države.

Erdogan, čija je vlada proistekla iz islamističkog pokreta, veoma ja revan u svojoj potpori palestinskoj stvari. No naglo pogoršanje diplomatskih veza između Turske i Izraela ove godine moglo bi ugroziti posredničku ulogu koju bi Ankara mogla imati u regiji.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙