FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2018: Putin i Medvedev oduševljeni ruskom pobjedom

Autor: rsal
MOSKVA, 2. prosinca 2010. (Hina) - Ruski premijer Vladimir Putin doputovat će u četvrtak navečer u Zuerich kako bi osobno zahvalio čelnicima FIFA-e, dok je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev na vijest da je Rusija dobila domaćinstvo Svjetskoga nogometnoga prvenstva 2018. uzviknuo "Pobjeda, hura, Rusija je pobijedila".

Rusija je dobila više glasova od Engleske, te zajedničkih kandidatura Španjolske i Portugala, te Belgije i Nizozemske, a to će joj biti prvo prvenstvo u povijesti, nakon što je od MOO-a dobila domaćinstvo prvih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Premijer Putin je prvotno trebao putovati u Zuerich, ali je to odbio zbog "prljave kampanje u medijima" kazavši kako ne želi stvarati dodatan pritisak na članove Izvršnog odbora FIFA-e. U poruci preko agencije Interfax Putin je kazao kako će Rusija učiniti sve da organizacija bude na najvećem mogućem standardu, dodavši kako "Rusi obožavaju nogomet", te da je odluka FIFA-e "dobar signal cijeloj regiji koja može napredovati preko sporta".

Nakon prvotnog oduševljenja, predsjednik Medvedev je kazao kako se Rusija mora dobro pripremiti za prvenstvo, organizacijski, ali i sportski jer "puno očekuje i od ruske reprezentacije".

Ministar financija Aleksej Kudrin izjavio je kako će organizacija nogometnoga SP-a koštati manje od ZOI u Sočiju.

"Imamo detaljne planove za 13 gradova u kojima će se održavati utakmice, a zasad ne mogu reći koliki će biti ukupni izdaci, no sigurno će biti manji nego za Soči", kazao je ministar financija, dok mediji nagađaju da će za ZOI u Sočiju biti potrošeno najmanje osam milijardi dolara.

U izgradnju stadiona Rusija namjerava uložiti najmanje 3.82 milijarde dolara, a igrat će se u 13 gradova i 16 stadiona. Za tri stadiona je predviđena obnova, a 13 će biti novih.

Utakmice će se igrati u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kalinjingradu,Rostovu, Krasnodaru, Jaroslavlju, Nižnjem Novgorodu, Kazanju, Saransku,Samari, Volgogradu i Jekaterinburgu, koji se jedini nalazi iza Urala.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙