FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: uspješna koncepcija kina "Valli"

Autor: dspo
PULA, 2. prosinca 2010.(Hina) - Ravnateljica Pula film festivala Zdenka Višković-Vukić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdila kako je pulsko kino "Valli" dvije godine nakon otvorenja postalo dio svakodnevice i dokazalo da ima uspješnu i produktivnu programsku koncepciju.

Izvijestila je kako je u prvih jedanaest mjeseci to kino posjetilo 65.517 gledatelja, što je čak tri tisuće više nego prošle godine.

U sklopu kina održava se i nekoliko projekata poput programa FUŠ, odnosno Film u školi, kao edukacijski projekt cilj kojega je razumijevanje osobitosti filmskog jezika i izričaja u učenika i učitelja osnovnih i srednjih škola i djece predškolske dobi. U okviru tog projekta, istaknula je Višković-Vukić, održani su 1. dani filmske kulture i jutarnje projekcije za djecu. Osim toga održan je i program "Abeceda filma" s nizom sustavno organiziranih tematskih predavanja o osnovnim aspektima filma.

Govoreći o ovogodišnjem pulskom filmskom festivalu, ravnateljica je naglasila kako nov, kvalitativan pomak u organizaciji i uspješnost programske koncepcije potvrđuje i broj posjetitelja, s obzirom na to da je festivalske projekcije ove godine posjetilo rekordnih 77.558 gledatelja.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je i doček Nove godine na pulskom Trgu Forumu, na kojemu će ove godine nastupiti pulske grupe "Nola", "Gustafi" i "The night express".

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙