FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka škola za žvakanje žvakaćih guma jer su dobre za koncentraciju

Autor: mtro
BERLIN, 1. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Jedna njemačka škola potiče učenike da tijekom nastave žvaču žvakaće gume jer to stimulira neurone i poboljšava koncentraciju.

"Testiramo taj sustav dvije godine. Nitko nije prisiljen žvakati, ali to pomaže djeci da se usredotoče i smanjuje im stres, posebice tijekom pismenih ispita", rekao je ravnatelj Osnovne škole u Volkenschwandu, u Bavarskoj, Hans Dasch.

"Osnovni uvjet veselog učenja jest da djeca dođu u školu bez straha i da se u njoj osjećaju dobro. Okolina treba biti tako osmišljena", rekao je Hans Dasch, koji je pet godina ravnatelj državne škole sa 70 učenika u dobi od šest do 10 godina.

Taj projekt podupiru regionalne vlasti, koje su prihvatile rezultate znanstvenih istraživanja koja su potvrdila da žvakanje žvakaćih guma stimulira aktivnosti mozga i pomaže da se poboljša koncentracija, istaknuo je ravnatelj.

Kako bi kolektivno žvakanje bilo civilizirano, uvedena su dva stroga pravila: žvakati treba zatvorenih usta i žvakaću gumu treba baciti zamotanu u papir.

U razredima su postavljeni mali koševi za smeće koje su učenici ukrasili crtežima pčela, bubamara i stonoga.

Sva djeca poštuju pravila. Nitko ne radi balone i nitko ne lijepi žvakaće gume ispod klupe. I neki profesori žvaču, rekao je ravnatelj.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙