FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković na prijemu u povodu skorog posjeta mladih službenika Kini

Autor: nkot
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković bio je u utorak na prijemu u organizaciji kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj, u povodu skorog posjeta 50 mladih hrvatskih državnih i javnih službenika Kini, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Jandroković je istaknuo odlične i prijateljske odnose dviju država i kao potvrdu tome istaknuo planirani posjet hrvatskih službenika Kini.

Posebno je naglasio da odlične političke bilateralne odnose trebaju slijediti i intenzivniji kontakti i suradnja gospodarstvenika Hrvatske i Kine, navodi se u priopćenju.

Posjet hrvatskih državnih i javnih službenika rezultat je inicijative predsjednika dviju država, predložene tijekom prošlogodišnjeg posjeta kineskog predsjednika Hu Jintaoa Hrvatskoj. Svrha mu je jačanje tradicionalnog prijateljstva i upoznavanja s bogatom povijesnom i kulturnom ostavštinom Kine, te međusobnog upoznavanja i razmjene iskustava mladih dviju država.

Organizatori posjeta su Državno vijeće Narodne Republike Kine i Svekineska udruga mladih, a tijekom boravka u Kini, od 6. do 15. prosinca, hrvatska skupina boravit će u Pekingu, Šangaju i provinciji Hunan, stoji u priopćenju MVPEI-a.

(Hina) xpp/xbcav yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙