FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 30. studenoga

Autor: nles
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 30. studenog:

ZAGREB - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) organizira svečanu dodjelu priznanja za "Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Hrvatske za 2010." Na svečanosti će nazočiti predsjednica vlade Jadranka Kosor (11.00 sati, Učilište vatrogastva i zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 107).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i predsjednik Odbora za dodjelu nagrade "Ivan Filipović" Petar Selem dodijelit će sedam godišnjih nagrada i dvije nagrade za životno djelo za 2009. godinu. Nagrada "Ivan Filipović" dodjeljuje se za izniman rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu (12 sati, "Zlatna dvorana" Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će se, među ostalim, razmotriti gradski proračun za 2011. u prvom čitanju koji je predložen u iznosu od 6,79 milijardi kuna što je 110 milijuna kuna ili 1,65 posto više od ovogodišnjeg, rebalansiranog proračuna. Dok iz gradske uprave navode kako je to najbolji proračun u vrijeme recesije, izrađen na temelju smjernica Vlade RH i vlastitih sredstava, oporbeni zastupnici HDZ-a najavili su kako će biti protiv takvog prijedloga proračuna jer smatraju da nije ni socijalan ni održiv, a ističu i kako je rezultat dosadašnje loše i rastrošne politike (9 sati, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Konferencija "Djeca u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti - izazovi i mogućnosti", koju organiziraju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u suradnji s UNICEF-om Hrvatska i predstavnicima Europske komisije. Svrha konferencije je naglasiti značaj 2010. godine kao Europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti te raspraviti politiku borbe protiv dječjeg siromaštva i socijalne isključenosti (9 sati, Hotel Four Points Sheraton – Panorama).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska i Grad Zabok organiziraju konferenciju za medije "Kako uspješno promovirati Zakon o pravu na pristup informacijama". Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati zaključnog istraživanja u sklopu projekta "Otvorena vrata" u kojem su građani iznijeli svoja iskustva o dobivanju informacija od tijela javne vlasti (10 sati, Ilica 35).

ZAGREB - Konferencija za novinare pod nazivom "Nacionalni ispiti – potpora promjeni obrazovnog sustava i razvoju gospodarstva Republike Hrvatske" koju organizira Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (10 sati, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Kolokvij o Vladi Gotovcu organizira Matica hrvatska. Na skupu će, o liku i djelu Vlade Gotovca, govoriti Igor Zidić, Ante Stamać, Tonko Maroević, Jelena Hekman, Josip Bratulić i Stjepan Sučić (12 sati, Strossmayerov trg 4)

ZAGREB - Društvo hrvatskih književnika predstavit će izabrana djela akademika Vlatka Pavletića, u povodu 80. godišnjice rođenja. Na tribini, na kojoj će biti predstavljene knjige "Otvorena poetika Tina Ujevića", "Ujević u raju svoga pakla", "Klopka za naraštaje", "Obuzdani gnjev", "Svjedok apokalipse" i "Muški život", govorit će akademik Dubravko Jelčić, Božidar Petrač i Antun Pavešković (12 sati, Trg bana J. Jelačića 7/I).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

popodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ymć/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙