FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi poziva pristaše da 11. i 12. prosinca pruže potporu vladi

Autor: vrad
RIM, 27. studenog 2010. (Hina/AFP) - Predsjednik talijanske vlade desnog centra Silvio Berlusconi pozvao je u subotu pristaše da se 11. i 12. prosinca okupe u velikom broju kako bi pružili potporu vladi uoči glasovanja parlamenta o povjerenju vladi.

On je u videoporuci pozvao na "učinkovitu mobilizaciju i djelovanje" kako bi se "u subotu 11. i u nedjelju 12. prosinca organizirali veliki, veliki skupovi i prikupljanje potpisa za potporu vladi".

Ne imenujući izrijekom svog bivšeg saveznika koji se prometnuo u njegova protivnika, Gianfranca Finija, Berlusconi je osudio one koji su uzrokovali "nerazumnu i neodgovornu političku krizu" koja "paralizira javni život".

Fini koji je rekao da ga je Berlusconi otjerao, koncem srpnja je otišao iz stranke Narod slobode koju su zajedno osnovali i prije 15 dana je povukao svoje partnere iz vlade.

U takvim se prilikama Berlusconijeva vlada mora 14. prosinca sučeliti s glasovanjima o povjerenju u u senatu i u zastupničkom domu.

"Najmanje što Italiji treba jesu nestabilnost" i "kriza vjerodostojnosti koja će zastrašiti tržišta i međunarodne ulagače i gurnuti nas na put na kojemu su Grčka i Irska", upozorio je Berlusconi.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙