FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici

Autor: spar
ZAGREB, 27. studenoga 2010. (Hina) - Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici, na širem području Buzeta i Poreča, a kiša u Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji, izvijestio je jutros u 6 sati Hrvatski auto-klub.

Razmočenog snijega ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće odgode putovanje.

Autocesta A 1, otvorena je za sve skupine vozila.

Obavezna je zimska oprema i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: na autocestama: A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do čvora Bosiljevo 1 i A 2 Zagreb-Macelj, na dionici Mokrice-Macelj,

U Gorskom kotaru: D 3 stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Delnice-Brod na Kupi, D 305 Parg-Čabar, D 501 Meja-Oštrovica-Gornje Jelenje, te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

U Lici: D 1 Lička magistrala, Krnjak-Grabovac- Korenica- Udbina-Gračac-Knin, D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Žuta Lokva-Lički Osik, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Užljebić-Dobroselo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 506 Dobroselo-Mazin i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Zbog snijega, obavezna je zimska oprema na državnoj cesti D 8, na dionici GP Pasjak-Rupa-Permani, u zaleđu Bakra, Opatije i Matulja, kroz Viškovo, Kastav i Klanu, te na cestama u Istri: Buzet-Vodice-Mune i Trstenik-Lupoglav.

Pojačan je ulaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak, moguća su duža čekanja.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

Do 17. prosinca, zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova.

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su katamaranske linije iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu i Visu, te trajektne: Sućuraj-Drvenik i Split-Vela Luka-Ubli (trajekt je ostao u Vela Luci).

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙