FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogometna momčad ICTY-ja u kampanji podizanja svijesti o AIDS-u

Autor: dger
DEN HAAG, 26. studenog 2010. (Hina) - Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na prostorima bivše Jugoslavije (ICTY) poslao je u petak nogometnu momčad sastavljenu od osoblja koje radi u sudu u Veliku Britaniju, gdje će odigrati više prijateljskih susreta u pokušaju da pomognu kampanji iskorjenjivanja stigme ljudi koji žive s AIDS-om i bave se športom.

Nogometna momčad djelatnika UN-a igrat će od 27. do 30 studenog utakmice protiv momčadi zastupnika u britanskom parlamentu, momčadi Kongresa britanskih sindikata te momčadima sveučilišta Oxford i Cambridge.

U UN-ovoj momčadi, koja je počela trenirati u listopadu, igraju pripadnici 14 država, izabrani iz svih odjela Haaškog suda.

"Taj događaj pravi je duh UN-a - ujedinjuje ljude raznih podrijetla, koji se bore za zajedničku stvar. Možemo biti ponosni na svoje osoblje koje žrtvuje vlastit novac i vrijeme kako bi se borili protiv predrasuda o ljudima koji boluju od AIDS-a", rekao je John Hocking u prigodi odlaska nogometne momčadi na put.

Britanska turneja nogometaša Haaškog suda dio je nedavno pokrenute društvene kampanje S’porting Lives cilj koje je podignuti svijest o stigmi koju nose osobe koje boluju od AIDS-a ako se žele baviti športom.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙