FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šoljić: procjena plana restrukturiranja 3. maja se nastavlja

Autor: dduk
ZAGREB, 26. studenog 2010. (Hina) - Procjena plana restrukturiranja Brodograđevne industrije 3. maj koji je ponudio austrijski Crown Investment u ime A-Tec-a se nastavlja, izvijestio je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3.maju Juraj Šoljić u izjavi nakon sastanka povjerenstva za praćenje privatizacije tog brodogradilišta koji je održan u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Plan restrukturiranja na ocjeni je u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja čiji će predstavnici zajedno s hrvatskim pregovaračima u ponedjeljak u Bruxellesu s ekspertima Europske komisije (EK) obaviti još jedan krug razgovora o privatizaciji brodogradilišta, kaže Šoljić.

Po povratku iz Bruxellesa A-Tec će biti obavješten o primjedbama EK-a, a rezultat tih razgovora bitan je, jer dok ne bude gotova procjena plana restrukturiranja 3. maj ne može ugovarati nove poslove, kaže Šoljić.

Ističe da je ponuda A-Tec-a za sindikat neprihvatljiva jer uz nju nisu priložena bankovna jamstva i jer A-Tec nije potpisao socijalni sporazum s predstavnicima radnika.

Podsjeća i da je ta austrijska tvrtka u velikim poslovnim problemima zbog visokih dugovanja.

Po Šoljićevim riječima, u riječkom 3. maju je pred primopredajom jedan brod, jedan je pred porinućem, četiri broda ugovorena su za švedskog naručitelja, a tri za domaće. Uz to, dovršavaju se dva broda čija gradnja je započeta u talijanskom brodogradilištu koje je otišlo u stečaj.

A-Tec, odnosno Crown Investment u njegovo ime, javio se na drugi natječaj za privatizaciju šest brodogradilišta u većinskom državnom vlasništvu i dao ponudu za riječki 3. maj.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙