FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knin: protupravno ekploatirao arhitektonski kamen

Autor: spar
KNIN, 26. studenoga 2010. (Hina) - U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom iz Vrlike osumnjičenim za kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga, kojim je državni proračun oštetio za oko 478 tisuća kuna, izvijestila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.

Provedenom kriminalističkom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, kao odgovorna osoba tvrtke iz Knina, u razdoblju od 1. siječnja 2006. do 10. prosinca 2008. na eksploatacijskom polju na području općine Civljane, bez odgovarajuće koncesije, protivno propisima i odlukama nadležnih tijela iskopao oko 2.746.65 metara kubnih arhitektonskog kamena.

Od te je količine naknadno za izvađenih 2.500 metara kubnih na ime koncesije platio iznos od oko 3.264.000 kuna, dok za preostalu količinu od 246.65 metara kubnih nije platio koncesijsku naknadu u iznosu od oko 478 tisuće kuna, a za koji iznos je oštetio proračun Republike Hrvatske.

Protiv 57-godišnjeg osumnjičenika bit će podnijeta kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, navodi PU šibensko-kninska.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙