FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak 26. studenoga

Autor: dmak
ZAGREB, 25. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 26. studenoga:

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6)

TURČIN (VARAŽDIN) - Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) Radimir Čačić predstavit će "Četiri poluge za oporavak hrvatskog gospodarstva". Prezentaciju organizira podružnica HNS Gornji Kneginec, a u pozivu se navodi da su "poluge" zamišljene kao alati izlaska iz krize a nakon toga kao stupovi održivog razvoja (19 sati, društveni dom Turčin)

ZAGREB - Obilježavajući 20. godina od prvih višestranačkih izbora u Republici Hrvatskoj, Fakultet političkih znanosti i GONG organiziraju skup na temu "Parlamentarni izbori u Hrvatskoj", prvi u nizu od pet skupova na temu izbora (počinje u 9,30 sati, FPZ, Lepušićeva 6)

ZAGREB - Međunarodno stručno savjetovanje o pravnom statusu žrtve u oružanom sukobu održat će se u organizaciji Documente - Centra za suočavanje s prošlošću. Savjetovanje će otvoriti voditeljica Documente Vesna Teršelič i Ivan Grujić, predstojnik vladina Ureda za zatočene i nestale. U savjetovanju će sudjelovati 50 stručnjaka i aktivista koji godinama rade na prikupljanju podataka i dokumentacije o stradalima u ratovima u bivšoj Jugoslaviji 90-tih (počinje u 9 sati, hotel Dubrovnik)

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske matice iseljenika održat će se 16. forum hrvatskih manjina. Mediji hrvatskih manjinskih zajednica i mogućnosti otvaranja novih komunikacijskih kanala glavna su tema Matičinog tradicionalnog stručnog skupa, koji šesnaestu godinu za redom tematizira pojedine segmente života naših manjinskih zajednica iz europskih zemalja. Ciljevi ovogodišnjeg stručnog skupa usmjereni su prema analizi zastupljenosti manjina u medijskom prostoru matične i domicilne zemlje te načina na koji su prisutne u medijima (u 11 sati, Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3)

ZAGREB - Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar" obilježava svoju 19. godišnjicu. O radu Instituta u 2010. govorit će ravnatelj Vlado Šakić i dr. (u 12 sati, Marulićev trg 19)

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Odsjek za povijest medicinskih znanosti predstavlja desetu knjigu izdanja Rasprava i građe za povijest znanosti naslovljenu "Knjiga od likarije: faksimil i obrada dviju ljekaruša pisanih hrvatskom ćirilicom", koju je pripremio filolog Ante Nazor. Riječ je o faksimilu i transliteraciji dviju ljekaruša s područja Poljica (u 12 sati, HAZU, Zrinski trg 11)

ZAGREB - U Ministarstvu turizma održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti riječi o prošlogodišnjem festivalu Dubrovnik film meeting i o suradnji Ministarstva turizma i Ministarstva kulture s organizatorima te filmske manifestacije u 2011. godini. Konferenciji će prethoditi sastanak ministra turizma Damira Bajsa i ministra kulture Bože Biškupića s predsjednikom Uprave Jadranskih luksuznih hotela Goranom Štrokom i direktorom Sarajevo film festivala Mirsadom Purivatrom (u 12,30 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14)

ZAGREB - Novi roman Anđelka Vuletića "Poraz osvetnika" bit će predstavljen na Književnom petku Gradske knjižnice. Smještajući radnju romana u vrijeme najžešće opsade Sarajeva devedesetih godina prošlog stoljeća, Vuletić problematizira fenomen osvete kroz likove bivših političkih zatvorenika. Knjigu će, uz autora predstaviti Mate Kovačević, Miroslav Slavko Mađer, Nada Subotić i voditelj Književnog petka Boris Perić (u 20 sati, Gradska knjižnica Starčevićev trg 16)

OSIJEK - U Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku premijerno će biti izvedena drama Miroslava Krleže "Leda", u režiji Ivana Lea Leme. Tom premijerom počinje dramski dio 104. kazališne sezone (u 20 sati)

RIJEKA - U Muzeju grada Rijeke otvorit će se izložba "Riječki torpedo – prvi na svijetu". Radi se o prvoj muzejskoj prezentaciji i interpretaciji industrijske i tehničke baštine u Rijeci, koja bi mogla predstavljati jezgru budućega stalnog postava Muzeja torpeda - Muzeja industrijske baštine. Uz predmete iz zbirke Muzeja grada Rijeke, na izložbi se prvi put predstavljaju i predmeti – žiroskopi, motori i drugi instrumenti – iz zbirke Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, te vrlo rani primjerci torpeda iz Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu. Izložba ostaje otvorena do 7. rujna 2011. (u 19 sati, Muzej grada Rijeke)

RIJEKA - U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca održat će se premijera "Michelstaedtera" u režiji talijanskog redatelja Marca Collija (19,30 sati HNK Ivana pl. Zajca)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙