FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: U prosincu u mirovnu operaciju NATO-a na Kosovu (KFOR) odlazi 20 pripadnika Oružanih snaga RH

Autor: ista
ZAGREB, 25. studenoga 2010. (Hina) - Vlada RH na zatvorenom je dijelu današnje sjednice donijela Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji NATO-a na Kosovu (KFOR), priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

U prosincu 2010. u mirovnu operaciju NATO-a na Kosovu (KFOR) uputit će se na rok do četiri mjeseca 20 pripadnika Oružanih snaga RH i to 12 pripadnika letačkog osoblja (6 pilota i 6 tehničara letača) i 8 pripadnika zemaljskog osoblja. Pripadnici Oružanih snaga RH za potrebe sudjelovanja u mirovnoj operaciji NATO-a na Kosovu (KFOR) koristit će dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO).

Također, usvojen je Prijedlog Odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnoj operaciji Europske unije „EU NAVFOR Somalija – ATALANTA, te upućen Hrvatskom saboru na daljnji postupak.

Vlada RH je donijela i Obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma u uvali Luke na dijelu k.o. Tisno. Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 30 godina, a radi se o površini pomorskog dobra od ukupno 63.345 metara četvornih, od čega 8.835 metara četvornih kopnenog prostora, a 54.510 metara četvornih morskog akvatorija.

Vlada RH je donijela i Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2010. godinu, Humanitarnoj udruzi „RTL pomaže djeci“ za sredstva uplaćenog PDV-a za humanitarnu kampanju „Budi mi prijatelj 2010.“, u iznosu od 184.095,45 kuna.

Objavit će se Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kazakstan o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Također, objavit će se i Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije o suradnji u području zdravstva i medicine, navodi se u priopćenju.

Pokreće se postupak za sklapanje Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt integracije u EU Natura 2000. Sklapanje ovog Ugovora predlaže se radi jačanja sustava zaštite prirode i uspostave integrirane ekološke mreže, što je obveza koja proizlazi za sve države članice Europske unije temeljem Direktive o staništima i Direktive o pticama. Osnovni je cilj projekta pružanje podrške javnim ustanovama, koje upravljaju nacionalnim parkovima, parkovima prirode i zaštićenim prirodnim vrijednostima u županijama pri usvajanju ciljeva očuvanja europske ekološke mreže NATURA 2000.

Dubravka Šimonović razriješena je dužnosti članice Povjerenstva Vlade RH za ljudska prava, a novom članicom imenovana je Vesna Batistić Kos, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙