FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga - katalog "100 djela Ivana Meštrovića"

Autor: Ana Todoric
ZAGREB, 24. studenoga 2010. (Hina) - Knjiga - katalog "100 djela Ivana Meštrovića" stalnog postava Atelijera "Meštrović" predstavljena je danas u Muzeju Mimari, a objavljena je u povodu 50. obljetnice (1959.-2009.) tog atelijera u Zagrebu.

Publikaciju je objavila muzejska institucija Muzeji Ivana Meštrovića.

Autorica knjige je Ljiljana Čerina, muzejska savjetnica Atelijera "Meštrović", a koncepta i dizajna ugledni hrvatski dizajner Boris Ljubičić. Objavljene fotografije realizirali su Damir Fabijanić i Boris Ljubičić.

Publikacija je rezultat dugogodišnjega prikupljanja podataka te znanstveno-stručne obrade života i umjetničkog rada Ivana Meštrovića, istaknuto je na predstavljanju.

Na 224 stranice kataloga "100 djela Ivana Meštrovića" obrađena su djela stalnog postava. Prvi kontakt s djelom ostvaruje se kroz 109 stranica ilustrativnog priloga s prikazom Meštrovićeva djela, a zatim s kataloškim dijelom izloženih umjetnina (skulpture, reljefi, crteži i litografija).

Katalog donosi i obradu pokućstva, koje je memorijalni dio stalnoga postava, te kronologiju života Ivana Meštrovića i povijest nastanaka Atelijera "Meštrović".

O knjizi su govorili akademik Tonko Maroević, Feđa Vukić, autori Ljiljana Čerina i Boris Ljubičić te ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića Andro Krstulović Opara.

(Hina) xta ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙